Daily Archives: 13 Gusht, 2018

“Ndalimi” i Akademikut Hivzi Islami ngritet si problem në Parlamentin republikan të Serbisë

Hivzi Islami

Deputeti Shqiptar në Parlamentin e Republikës së Serbisë, Fatmir Hasani i paraqiti pyetje me shkrim ministrit të Punëve të brendshme, Nebojsha Stefanoviq lidhur me shkeljen e marrëveshjes për lëvizje të lirë në rastin e akademik Hivzi Islami.

Doli në dritë  fjalimi madhështorë e patriotik i poetit të kombit shqiptar, Esat Mekuli

auto_auto_esat_mekuli14766849891481265095

 

Viti 1941/ Fjalimi historik i Esat Mekulit në mitingun e Pejës – “Kosova bahet qendra e eksperimentave, gjithmonë në dam të popullit shqiptar, me qëllim qi kte me e zhduk krejt nga faqja e dheut”.  Fjalimi i Mekulit u mbajt në Pejë, në vitin 1941. Duhet theksuar se fjalimi i guximshëm e kryengritës i Esat Mekulit u prit me brohoritje të mëdha dhe me shumë duartrokitje nga masat e mbledhura në mitingun e Pejës, shkruan MekuliPress.info