Daily Archives: 19 Gusht, 2018

 Sanxhaku nga lashtësia te Kongresi i Berlinit

Vilayet_of_Kosovo_(1881–1912)_map

 

 

“Popullsia sllave, duke u shtrirë, i ka asimiluar dhe e ka shtyrë popullsinë autoktone ilire…Me rastin e pushtimit sllav të tokave ballkanike, një pjesë e banorëve të vjetër, posaçërisht ilirët dhe blegtorët romakë, u morën vesh shumë shpejt me sundimtarin e ri, por pjesa tjetër pranoi robërinë”.