Ditë zie më 11 korrik  për  Srebrenicën

potocari-majka-3-660x330

Kuvendi i qytetit të Novi Pazarit, bëri thirrje medieve lokale, objektet hoteliere dhe institucionet  tjera të respektojnë  vendim e Parlamenti lokal të clin e  ka marrë vitin e kaluar.

Në  deklaratën e administratës së qytetit thuhet se Kuvendi i Novi Pazarir më 7 korrik, 2015 miratoi “Vendimin për dënimin e gjenocidit ndaj boshnjakëve në Srebrenicë”.

Në bazë të këtij vendimi të këtij kuvendi  këtë ditë në qytetin e Novi Pazarit nuk do të zhvillohet asnjë manifestim përveç atyre që janë lidhshmëri me  “gjenocidit në Srebrenicë”.

Kuvendi i Novi Pazarit ka dënuar në kohën   të gjitha krimet e tjera të shkaktuara në vitet ’90 dhe ka shprehur solidarizim me familjet e viktimave.

/sandzakpress/