Partia e Aksionit Demokratik (SDA) dënon veprimet e ushtrisë serbe në Sanxhak

SDA

 

Partia e Aksionit  Demokratik të Sanxhakut dënon ashpër demonstrimin e forces  nga ushtria serbe,   fluturimin e sotshëm të avionëve ushtarakë serbë mbi Novi Pazar.

 

Përdorimi i avionëve ushtarakë mbi qiellin e Novi Pazarit është një kërcënim i hapur për të frikësuar qytetarët e Novi Pazarit dhe Sanxhakut.

 

Ushtria serbe, policia dhe shërbimet e tjera të sigurisë kryen krimet më të rënda kundër boshnjakëve të Sanxhakut, për të cilët askush nuk i është përgjigjur deri tani dhe  këto krime as që janë ndriçuar.

 

Për këtë arsye, boshnjakët e Sanxhakut shohin ushtrinë serbe, policinë dhe shërbimet e tjera të sigurisë,  e përjetojnë si forcë kërcënuar i forcave e armatosura dhe një rrezik objektiv për jetën.

 

Partia e Aksionit Demokratik (SDA) e  Sanxhakut kërkon që presidenti dhe kryeministri serb të pezullojnë çdo përdorim të mëtejshëm të forcave të armatosura serbe në Sanxhak, dhe të njejtat të largohen menjëherë nga territori i Sanxhakut.

 

PAD (SDA)  e Sanxhakut  u bën thirrje përfaqësuesve të bashkësisë ndërkombëtare që të marrin masat e duhura pa vonesë për të ndaluar kërcënimet dhe frikësimin  e boshnjakëve të Sanxhakut nga udhëheqja e shtetit serb dhe forcat e armatosura serbe.

https://www.facebook.com/SDASandzaka.Officialpage/posts/1996247967101167