Abaz Aga me djem e tij shembull i atdhedashurisë!

Abaz Aga

 

Abaz Aga Kardoviq, përkrah Mulla Jakup Kardoviq – Kombit, Shaban Polluzhës, Aqif Efe. Blytës, Boletinëve, Mulla Zekë Bërdynës ,  Sak Fazlisë e të tjerëve, me djemt e tij mori pjesë në luftën e Kolashint, në mbrojtjen e Rozhajës dhe Pazarit të Ri ( N. Pazarit)  nga çetnikët dhe partizanët nga vjeshta e 1941 e deri në mbarim të luftës.

 

Abaz Aga

Abaz Aga Kardoviq me djemt dhe me e tij. viti 1956 në Rozhajë.

Nga e majta: Muhamedi, Omeri, Avdo, Abaz Aga, Jashari.

rreshti i dytë: Hamo,  Murati, Hysnia… ? Ahmeti, Zaimi.

Abaz Aga, vazhdoi pavarësisht vëstirësi të mëdha që u solli pushteti serbo komusit, vazhhdoi kontaktet me pas ardhësit e  luftëtarëve të lartëpërmendur. Me ndihmet e tyre ai, vazhdoi të merret me trgëti, me qëllim kryesor t’i ruaj  lidhjet vllazërore me vllazërit kosovar.