Daily Archives: 10 Qershor, 2020

TREGOVISHTA E DIKURSHME SHQIPTARE – ROZHAJA ( II )

rozhajasit

 

Pozita gjeografike e Rozhajës

Shkruan Ali Daci

Në pjesën veriperëndimore të alpeve shqiptare, në territorin e sotëm të Mali të Zi ndodhet qyteza e Tregovishtës më gjethë specifikat dhe karakteristikat e veta që tanimë njihet si rrethina e Rozhajës. Terësia territoriale e Rozhajës gjeografikisht shtrihet në mes të 42º 45′ dhe 42º 59′ të gjerësisë së hartës veriore dhe 17ºe 41′ dhe 18º 0′ të gjatësisë lindore të hartës së Malit të Zi.