Lirije Kajtazi priti në takim Sellma Gegiq, përfaqësuesen e forumit të gruas së SDA nga Sanxhaku

Lirije dhe Sellam Gegiq

Në ambientet e Parlamentit të Kosovës, Deputetja nga radhët e LDK, përkatësisht kryetarja e forumit të gruas së Lidhejs Demokratike. të Kosvës z. Lirije Kajatazi, priti në një takim përfaqësuesen e forumit të gruas së Partisë së Aksionit Demokratik të Sanxakut zonjën Selma Gegiqin.

 

Takimi mes dy përfaqësueseve të foriumt të gruas LDK, përkatësosht të PAD-it, ( SDA) së Sanxhakut u realizua me iniciativën e aktivistëve të shoqatës ” Kosova për Sanxhakun”, të cilët po bëjnë të pamundurën që takime të ngjashme të ketë sa më shumë në të ardhmen. Ky ishte takimi i parë i organizuar ndonjëherë më parë në mes dy përfaqësueseve të grave të Sanxhakut dhe Kosovës.  Në takim u diskutua për mundësinë e ngritje së urave të bashkëpinimit të  grave në shumë aspkte, nga ato kulurore sportive artistike etj.

Me Lrijen dhe Sellmen

Pas  takimi , zonja lirie ftoi zonjën Gegiq dhe  Ismet Azizin, kryetarin e shqoatës ” Kosova për Sanxhakun” që të marrin pjesë në punimet e komisionit parlamentar për të drejtat e njeriut të Perlamentit të Kosovës, me kët iu dha fjala zonjës Gegiq për të përshëndetur punimet e këtij  komisioni.

0-02-05-00ed78065f70e75cd0946d4a2e300bd9432f1b10ae169904ec17f5f6225fd550_495f220a

 

Pas përfundimti të punimeve të komisionit parlamentar pëtr të drejta e njeriut, delegacioni u ftua të merr pjesë në senacën solemne të Parlametit me rastin e vizitës së  Arbreshëve të Sicilisë dhe Kalabrisë  në Kosovë.  DElegacuoni në fajlë u prit nga  nga  zavenskryeministri Pacolli, minstri Gashi, deputet Nait Hasani, Ali Lajqi, Saranda Bogujevci, e të tjerë. Pas përfundimit të seancëls solemne me ftesë të nikoqirëve  zonja  Sellma Giciq dhe Ismet Azizi u ftuan në darkën solemne shtruar për  Arbreshët e Kalabrisë e Sicilisë.

0-02-05-80e1d317f7ec4b456509cebbe94b13eefb5ff466d5387408df8267501a3c5e58_b0f3db7f

Të nesërmen zonja  Sellma Gegiq e shoqërua nga Ismet Azizi, vizituan ehd e Dretoreshen Rajonale të Policisë së Kosovs në Gjilan zonjën Elmina Mahmuti, nga e cila u njoftuan për rolin dhe kontributin e gruas në Policinëë e Kosovës.

Në lidhje me këto vizita, zonja  Gegiq tha: ” Ishte kënaqësi e veçantë të jesh mysafire e një zonje e cila që më tepër se tridhjet vite është në politikë , me përvojë shumë të gjatë, nga pinerja e deri te forumet më të larta shtetërore. Përvoja e saj është një inkurajim për gratë e Sanxhakut. Kjo vizitë më mundësoi të nhem me rolin e gruas kosovare në politikë, dhe oragnet tjera  shteëtrore. Përfaqësimi i gruas në të gjitha forumet organet  në  Kosovë , mësova se ishte e për çdo lakmi, si askund në botë. Shprehi faleminderimin më të sinqert zonjës Lirije Kajtazi, të gjith kolegeve të saj deputet që ishin prezent, burrave deputete e ministra për një mikpritje  aq të ngroht dhe vllazërore”.

0-02-05-12a1bd1e3ec87a260ce40b7144fda39b9caf0bb41db32b5a7ceb0f896e22471a_acd00d98

Ndër të tjera , veprimtarët e shoqatës, “Kosova për Sanxhakun” nuk do të ndalen vetëm me takime formale njohëse, por , premtojnë se do të vazhdojnë me aktivitet të ngjashme me qëllim të  forcimit të bashkëpnimit në forma të ndryshem me shoqata, institucione të ndryshme të Kosvës dhe Sanxhakut.