mariniv

Çmimi ‘Hasan Prishtina’ për vitin 2017 i jepet gazetarit Marin Mema

Shoqata për Kthimin e Shqiptarëve të Shprëngulur nga Trojet e Veta, ka marrë vendim që Çmimin “Hasan Prishtina” për vitin 2017 ti ndaj gazetarit Marin Mema. Çmimi do të ndahet në një ceremoni More »

Sandzak_1943_1945_en

 Si ia hoqën autonominë dhe si e ndanë Serbia dhe Mali i Zi Sanxhakun?

  Këshilli Vendor Antifashist i Çlirimit të Popullit të Sanxhakut, ishte organi më i lartë politik në Sanxhak gjatë luftës antifashiste. U themelua në Plevla më 20 nëntor 1943. Kryesia e Këshillit More »

auto_Zukorliq-dhe-Hashim-Thaqi1511033993

Zukorliq dhe Thaqi, kushërinj

Web faqja serbe “ Poreklo”: Zukorliq dhe Thaqi, kushërinj Themeluesi i web faqes “Poreklo”  (shq. Origjina) thotë se Shesheli është serb ndërsa  Zukorliqi është i afërt i Thaçit! More »

Izetbegovic

Izetbegoviq: Bosnja do ta pranojë pavarësinë e Kosovës

Anëtari i Kryesisë së Bosnjës dhe Hercegovninës Bakir Izetbegovic pohon se Bosnja dhe Hercegovina do ta pranojë pavarësinë e Kosovës, gjë që deri tani është dashur ta bëjë dhe se është i More »

hakif

“Serbi e Vjetër” apo  “Shipni e Vjetër” ?

Ne më 1912 termin “Shipni e Vjetër”, politikisht, johistorikisht e bartem kah deti dhe ua lëshuam shpinën sllavëve të na përplasin kah të duan. Emrin “Shipni e Vjetër” duhet ta ruajmë, por More »

Category Archives: Galeria

Foto nga e kaluara e Sanxhakut