masakra-serbe-ne-lume

PËRMASAT E BARBARISË SERBE MBI SHQIPTARËT

Në luftën serbo-turke, 1876-1878, agresionet e forcave të organizuara serbe sollën pasoja shfarosëse për shqiptarët në viset e Moravës jugore, perëndimore dhe lindore. More »

display_temp (2)

Viti 1919: Pazari i Ri 53% shqiptarë, 30% boshnjakë, 17% serbë

        Në dy dekadat e para të shek. XX në Kosovë, e cila deri në vitin 1912 kishte statusin administrativ të vilajetit me kryeqendër Shkupin, në kuadër të Perandorisë More »

Kurshumli, shtëpi tipike shqiptare, e boshatisur

Çka foli Murat Xhakja me Dragutin Franasoviqin në Kurshumli në prani të oficerëve të Vjenës më 28. V. 1878

Pas qëndrimit dy ditor në Toplicë e Jabllanicë me ekipin e Topchanelit, në krye me gazetarin Marin Mema, u frymëzova shumë që të shfletoj meteriale-shkrime, gjegjësisht hulumtime. Përveç librit të M Rakiqit, More »

jews-zrenjanin

Kisha Ortodokse Serbe dhe gjenocidi mbi hebrenjtë në Serbi 1941-1944

  Herman Nojbaheri kur shkoi në Cetinje (Obnova 16. II. 1944) kërkoi ta përkrahë Vojvodën Pavle Gjurishiq, që po masakronte në Bosnje dhe Hercegovinë, Sanxhak dhe planifikonte të hynte në Kosovë e More »

SUKOBI-NA-KOSOVU-SPASOJE-DJAKOVIC_slika_O_62950459

Spasoje Gjakoviq në luftën e Pazarit në anën e çtnikëve, kundër shqiptarëve dhe boshnjakëve

Dushan Mugosha me Spasoje Gjakoviqin, i cili më 1942 kishte shërbyer në dy njësi çetnike dhe kishte marrë pjesë kundër shqiptarëve dhe boshnjakëve të Tregut Ri, do të bëhet krimineli kryesor që More »

Category Archives: Videot

Prof. Dr. Nexhmedin Spahiu – ” Kosova për Sanxhakun”

kuvendi Nexhi

Prof. Dr. Nexhmedin Spahiu, para antarëve të Kuvendit themelues t Shoqas ” Kosova për Sanxhakun” flet për nevojën e themelimit dhe synimet e organizatës.

Rexhep Shkrijel- Kuvendi themelues të Organizatës ” Kosova për Sanxhakun “

Prof. Dr.Rexhep Shkrijel

 

Fjalimi i Pro.Dr. Rexhep Shkrijelj nënkryetar i Këshillit Kombëtar Boshnjak, përshëndet Kuvendin themelues të Organizatës ” Kosova për Sanxhakun ” më 23.10 . 2015 , në Amfiteatrin e Fa. Filologjik të UP në Prishtinë
Prof. Dr. Redzep Škrijelj, u ime BNV Sandzaka pozdravla org. “Kosovo za Sandzak”

Admir Muratoviq përshëndetë Kuvendin e ” Kosova për Sanxhakun”.

Admir Muratoviq

Prof. Dr. Admir Muratoviq, Kryetar i Bashkësisë Kulturore Boshnjake të Sanxhakut, përshëndetë Kuvendin themelues të shoqatës ” Kosova për Sanxhakun”.

Prof. Dr. Admir Muratoviq, Predsednik Bosnjake Kuturne Zajednice Sandzaka, pozdravla ucesnike Izborne Skupstine Udruzenja ” Kosovo za Sandzak” odrzana na Filoloskom fakultetu u Pristini dana 23 .10. 2015 .god.

Dr Kenan Kurtagiq– agaj, përshëndet Kuvendin Zgjedhor të Shoqatës ” Kosova për Sanxhakun”