Daily Archives: 3 Nëntor, 2015

Serbia nuk brengoset nga rritja e numrit të shqiptarëve por e besimtarëve islamë?

evropa po vdes

Zakonisht kryetitujt më të shpeshtë të shkrimeve apo analizave në mediet serbe ishin: “Do të jemi pakicë kombëtare në Serbi”; “Në Serbi janë zbrazur 1600 fshatra”; “Nataliteti më i ulët në Evropë”; “Serbët zhduken brenda 500 viteve”?! “Populli serb ngadalë vdes për shkak të mortajës së bardhë”, “Çdo e katërta femër serbe nuk është nënë”; “Çdo tre vjet nga një komunë më pak” , “Shqiptarët me natalitet ‘pushtojnë’ Maqedoninë “ etj. Por, së fundmi si duket kanë heqë dorë nga analizat e trendëve demografik të shqiptarëve në raport me serbët dhe maqedonët, tash po brengosen për  ndryshimet demografike në aspektin religjioz.