Daily Archives: 11 Mars, 2016

Sot askush nuk e kujton Mujesira Duraj-n “Ulkonjën nga Zllatishta”, shpresën në të ardhme më të mirë ia kthyen luftëtarët nga diaspora

Mujesira-Duraj-i-Hajrudin-Isović-451x300

 

Mujesira Duraj është një ish-luftëtare e Armatës së Bosnjës dhe Hercegovinës, të cilën duket e kanë harruar të gjithë. Një fije shprese për një të nesërme më të mirë, kësaj gruaje dhe nëne të guximshme sot me rastin e festës së 8 marsit ja kthyen  përfaqësuesit e Shoqatës së të Plagosurve nga Bosnja dhe Hercegovina në diasporë të cilët edhe i sollën dhurata.

U shënua në Rozhajë 7 Marsi – Dita e Mësuesit

dacaj-rozhaje-shkolla-fillore

Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi shënoi edhe sivjet 7 Marsin – Ditën e Mësuesit, këtë datë të rëndësishme kombëtare. Manifestimi këtë vit u zhvillua në shkollën e vetme në gjuhën shqipe në Komunën e Rozhajës, në Dacaj.