Daily Archives: 2 Janar, 2017

Selmon H.Kabashi apo «Selmon Qafshtremti», trimi shqiptar që gjithë jetën i barti në trup dy plumba nga koha kur e mbrojti Sanxhakun

selmon-kabashi-225x300

 

Si fëmijë por edhe kur u rrita dhe fillova të kuptoja më shumë, më ka rastisë që në «odat e burrave» të Kabashve ne Gurrakoc, të ndëgjoja rrëfime të ndryshme, ndër të cilat edhe rrëfimet për betejat për mbrojtjen e Masbjeshkes së Sanxhakut, në të cilat përpos shume trimave të Dukagjinit e Kosovës, kan marrë pjesë edhe shumë burra të Kabashve të Gurrakocit, Tomocit etj.  Axha Selman Kabashi gjithmonë rrëfente me krenari të madhe për pjesëmarrjen e tij në mbrojtjen e Pazarit te Ri,Sanxhakut.