Daily Archives: 13 Shkurt, 2017

AQIF BLYTA DHE  RUGOVASIT  NE  LUFTEN  E  PAZARIT

Aqif blyta1

 

 

        Kumtesë në konferencën shkencore të 21.janarit 2017,kushtuar përvjetorit të 72 të vrasjës se Aqif Blytës e Ahmet Dacit,mbajtur në Prishtinë.

 

Luftrat e nje pasnjëshme  gjatë  Gjithë   të  kaluares  tonë   Historike  ishin të  medha  si në  nivel kombëtar,ashtu edhe për nga heroizmi  luftarak, të  cilat qiten në  shesh  figura të  shumta historike siq e kemi tani Aqif Blytën  bashkë  me Luftën e Pazarit dhe rugovasit në  mbrojtjën e Pazarit të  Ri me rrethinë.

Çka po fshehë arkeologjia serbe në Sanxhak ?

arsa

Arsa mendohet se është monument i vetëm në të cilin është “selia” e një shteti të Evropës në të cilin është e ndaluar hyrja.