Daily Archives: 23 Shkurt, 2017

Presidenti Thaçi priti përfaqësues të Këshillit Nacional të Boshnjakëve të Sanxhakut

16832055_10212053887083618_8941661033831247383_n

 

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, ka pritur sot në takim një delegacion të Këshillit Nacional Boshnjak të Sanxhakut të kryesuar nga Sulejman Ugljanin.

Thaçi: Shaban Polluzha dhe Mehmet Gradica binom i rezistencës së kryengritjes së parë antikomuniste në Evropën Juglindore

16807535_1381239781946377_5275258346270293254_n

Komandanti Shaban Polluzha mbetet  një  nga figurat historike që  bëri emër në emër të mbrojtjes së shqiptarëve dhe  vendbanimeve të tyre  në periferi të Kosovës, kur u rrezikuan nga sulmet e çetave të  ndryshme serbe gjatë Luftës së Dytë Botërore.

72 VJET NGA VRASJA E HEROIT TË KOSOVËS DHE SANXHAKUT, SHABAN POLLUZHA

Shaban polluzha

Më 21 shkurt të vitit 1945 në fshatin Tërstenik të Drenicës ishte vrarë Shaban Polluzha, njëri ndër komandantët më të njohur të zonës së Drenicës gjatë Luftës së Dytë Botërore.

72 VJET NGA VRASJA E HEROIT TË KOSOVËS DHE SANXHAKUT,SHABAN POLLUZHA

Shaban polluzha

Më 21 shkurt të vitit 1945 në fshatin Tërstenik të Drenicës ishte vrarë Shaban Polluzha, njëri ndër komandantët më të njohur të zonës së Drenicës gjatë Luftës së Dytë Botërore.