Daily Archives: 24 Maj, 2017

Rethanat arsimore në prefekturën e Mitrovicës gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe roli i Aqif Blytës në hapjen e shkollës  shqipe në  Pazar të Ri ( pjesa e VII)

Fazli Hajrizi

Planet dhe programet mësimore për shkollat fillore shqipe

(Kumtesë në konferencën shkencore të 21.janarit 2017,kushtuar përvjetorit të 72 të vrasjës se Aqif Blytës e Ahmet Dacit,mbajtur në Prishtinë)

PUBLIKOHET PLANI I SHESHELIT PËR DËBIMIN E SHQIPTARËVE NGA KOSOVA (DOKUMENT)

seselj

Plani i Sheshelit, i hartuar me 23 shkurt 1991 në Kragujevc, nuk bën thirrje vetëm për dëbimin e 360 mijë shqiptarëve të Kosovës që thuhej se kishin emigruar nga Shqipëria, si dhe dëbimin e pasardhësve të tyre, por edhe propozonte hapa konkretë: kosovarët duhej të flakeshin nga puna, të dëboheshin nga shtëpitë, dhe të dëmshpërblenin Serbinë për 50 vite për larjen e qirasë…