Daily Archives: 5 Shtator, 2017

U mbajt tubimi “Marshimi në Haxhet dhe lutja për dëshmorët”!

Haxhet 2017.1

 

Dita e Marshimit në Haxhet është përcaktuar para shtatë viteve. Popullata e Sanxhakut, nën udhëheqjen e prijësve fetar, më 4 shtator të viti 2010, u përplas me forcat speciale policore serbe me qëllim të mbrojtjes së pasurisë së vakëfit nga grabitja. Ata kanë mbrojtur edhe hapësirën ku të parët e tyre janë ekzekutuar dhe varrosur në një varr masiv.

Kadare përkthehet edhe në serbisht

kadare

Ftesë për pjesmarrje në konferencë kushtuar Ferat Dragës

Ferhat Bej Draga

Ftoheni të  pjesë në konferencën kushtuar Ferat Dragës (1880-1944) me rasti e 73 vjetorit të rënies së tij heroike që organizohet nga Shoqata “Kosova per Sanxhakun” dhe Komuna e Mitrovicës.