Daily Archives: 12 Shtator, 2017

Kisha Ortodokse Serbe dhe gjenocidi mbi hebrenjtë në Serbi 1941-1944

jews-zrenjanin

 

Herman Nojbaheri kur shkoi në Cetinje (Obnova 16. II. 1944) kërkoi ta përkrahë Vojvodën Pavle Gjurishiq, që po masakronte në Bosnje dhe Hercegovinë, Sanxhak dhe planifikonte të hynte në Kosovë e gjetiu, ku të gjithë josllavët duhet pasur për konsideratë se edhe KOS është aty. (Shih: Lovçen 11. X. 1944).

Spasoje Gjakoviq në luftën e Pazarit në anën e çtnikëve, kundër shqiptarëve dhe boshnjakëve

SUKOBI-NA-KOSOVU-SPASOJE-DJAKOVIC_slika_O_62950459
Dushan Mugosha me Spasoje Gjakoviqin, i cili më 1942 kishte shërbyer në dy njësi çetnike dhe kishte marrë pjesë kundër shqiptarëve dhe boshnjakëve të Tregut Ri, do të bëhet krimineli kryesor që do t` i përcjellë në hapa disa kuadro shqiptare që ishin sidomos luftëtarë të shkollimit të shqiptarëve, siç ishte Fadil Hoxha.