Daily Archives: 21 Shtator, 2017

GAZETA “HAK” E SHKUPIT ( 1920 – 1924 ) NJË MARGARITAR I GAZETARISË SHQIPTARE

Gazeta Hak

Gazeta “HAK” 1920 – 1924: në gjuhën turke me shkronja arabe dhe në gjuhën serbe me cirilikë

 Shkruan: Prof.Dr.Muhamet Pirraku

    Veprimtaria ilegale e Aqif Blytës pas ndalimit të Xhemijetit!

Aqif blyta1

Me kërkesë të Ferat Dragës dhe Aqif Blytës në fund të tetorit 1924 në Shkup do të mbahet një mbledhje sekrete e ku ishin të pranishëm shumica e ish-deputetëve të Xhemjetit që ishin zgjedhë më 1923. Përjashtim bënte vetëm Qenan Zija, i cili nuk ishte ftuar fare në tubim. Tubimin do ta përshëndetë Ferta Draga duke i njoftuar të pranishmit se nga Komiteti i Kosovës me seli në Shkodër kishte ardhur përmes kanaleve të caktuar një Memorandum që i është dërguar Lidhjes së Kombeve në Gjenevë, të cilin e kanë nënshkruar Bajram Curri, Hasan Prishtina dhe Bedri Pejani.