Daily Archives: 8 Tetor, 2017

TV turk, për Pazarin e Ri në prag të vizitës së presidentit Erdogan!

TV shtetror  turk, për Pazarin e Ri dhe Sanxhakun në prag të vizitës së presidentit Rexhep taip Erdogan

an!

KONTRIBUTI I FERHAT BEJ DRAGËS NË ÇËSHTJEN KOMBËTARE DHE SHKRIME DISONANTE PËR PERSONALITETIN E TIJ

Ferhat Bej Draga

Ago Agaj, prefekt i Mitrovicës gjatë LDB-së, në kujtimet e tij të shpalosura në Detroid të SHBA-së, midis tjerash, thotë: “Kjo provincë autonome” (Prefektura e Mitrovicës, v. j.) drejtohej nga burra të shquar si Ferhat bej Draga, Rexhep Mitrovica, Bedri Pejani dhe Xhafer Deva”. Në fund të vitit 1943, në cilësinë e deputetit të zgjedhur në Asamblenë Kombëtare, ai artikuloi me urtësi interesat e popullatës së Prefekturës së Mitrovicës (Mitrovicës, Vushtrrisë, Podujevës e Pazarit të Ri), duke shprehur entuziazmin e tij për bashkimin e kësaj treve me Shqipërinë Etnike.

(Kumtesë në konferencën shkencore të 8 shtatorit 2017, kushtuar përvjetorit të Ferat Dragës, mbajtur në Mitrovicë , pjesa e II-të)