Daily Archives: 18 Gusht, 2018

SI DHE KUR NDODHI KONVERTIMI I SHQIPTARËVE NË ISLAM?

Nexhmedin-Spahiu-Prof.Dr_.-696x464

Islamizimi i shqiptarëve ndodhi krejt ndryshe nga boshnjakët. Po mendoj në pjesën mbi 30% që ishte e përbashkët për gjithë popujt e krishterë të pushtuar nga osmanët. Të dhënat statistikore osmane tregojnë se islamizimi në masë i shqiptarëve ndodhi në periudhën 1660-1710.