Daily Archives: 27 Gusht, 2018

Interpretimi i një letre nga Rastović në ‘Velika Britanija i Srbija 1903 – 1914’

Durham

 

Historiani serb, Aleksandar Rastović, në librin e tij ‘Velika Britanija i Srbija 1903 – 1914’, një kapitull ia kushton Edith Durhamit. Në këtë kapitull, sikur edhe në tjerët, libri përmbanë mjaft pallavra dhe gënjeshtra. Por, çuditrisht, ka edhe disa trajtime të ngjarjeve dhe interpretime të fakteve që bëhen në mënyrë reale apo shkencore.