Daily Archives: 3 Shtator, 2018

Për Serbinë libri shqip vazhdon të jetë “mall” i ndaluar

libri1

Shqiptarët e Luginës së Preshevës po vazhdojnë të diskriminohen nga Serbia në të gjitha sferat e jetës, e edhe kur është në pyetje arsimi. Lugina e Preshevës po vazhdon të përballet me ndalesën e librit shqip për nxënësit shqiptarë.

 

NUMRI I RI I REVISTËS “SHENJA”, PËR DEBATIN PËR NDRYSHIMIN E KUFIJVE

revistaa-700x380

 

Doli në shitje numri më i ri i revistës Shenja! Ky numër i dedikohet debatit për ndryshim të kufijve të hapur nga Thaçi dhe Vuçiqi. Janë trajtuar skenarët e mundshëm diplomatik dhe konsekuencat demografike nga një lëvizje e tillë e kufijve. Në këtë numër mund të lexoni akademik Hivzi Islamin dhe Arsim Ejupin të cilët kanë përgatitur një elaborat të detajuar rreth precizitetit konceptual, skenarët e mundshëm dhe pasojat politike të korrigjimit të kufijve. Abdi Baleta shkruan për mallkimin e kufirit dhe shkëmbimin territorial, Shaban Murati trajton tezën e gabuar të ndryshimit të kufijve nga perspektiva e diplomacisë dhe ligjit ndërkombëtar dhe Milazim Krasniqi flet për prapavijën amerikane të idesë së “korrigjimit” të kufijve.