Daily Archives: 24 Shtator, 2018

“Rrugëtimi i shqiptarëve të Rozhajës për mbijetesë nëpër kohë” (Recension)

Faruk

RECESION nga Sokol Daci i vepres “Rrugëtimi i shqiptarëve të Rozhajës për mbijetesë nëpër kohë” të autoreve Faruk Daci dhe Kenan Daci.

Terrori dhe dhuna shtetërore kundër lëvizjes shqiptare në Sanxhak dhe Kosovë në fillim të viteve të 20-ta të shek. XX

Masakra dhe shfarrosja e Sanxhaklinjëve në fshatrat Shahoviq, Pavino Pole, Bijelo Pole (Akovë), rajoni i Sanxhakut nën pushtimin e Malit të Zi (9 nëntor 1924)

Mbretëria Serbo-Kroato-Sllovene, për ta shkatërruar lëvizjen kombëtare të shqiptarëve, përdori dhunë dhe terror të paparë që ishte një gjenocid i vërtetë.