Monthly Archives: Tetor 2018

Përfaqësuesit e pesë partive politike të Sanxhakut: Së shpejti takim me Erdoanin

perfaqesiesit e Sanxhakut

Përfaqësuesit e Partisë për Veprimit Demokratik (SDA) të Sanxhakut, Partia Demokratike e Sanxhakut (SDP), Partia Liberal Demokratike (LDP), Partia për Sanxhak dhe Partisa Popullore e Sanxhakut, kanë vlerësuar me deklaratë të përbashkët se për trazirat e djeshme në Novi Paza përgjegjës dhe fajtor në radhët ë parë janë autoritetet shtetërore.

Ministria e Punëve të Brendshme e Serbisë vështirëson  punën e Këshillit Kombëtar Boshnjak

350_udruzenje_kosovo_za_sandzak_osnivacka_skupstina_pristina_23_okt_2015_ismet_azizi

  

 

Këshilli Kombëtar Boshnjak i dërgoi letra zyrave të Këshillit të Evropës, OSBE-së dhe Bashkimit Evropian, me anë të cilave i  ka njoftuar ata në lidhje me ndalimit të pabazë dhe të panevojshme të zyrtarit të Këshillit Kombëtar Boshnjak nga na e  Ministrisë së Punëve të Brendshme të Republikës së Serbisë.

SRPSKI MUP OTEŽAVA RAD BNV

 

Bošnjačko nacionalno vijeće uputilo je dopise kancelarijama Savjeta Evrope, OEBS-a i Evropske unije  u kojima ih obavještava o neosnovanom i bespotrebnom zadržavanju funkcionera Bošnjačkog nacionalnog vijeća od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Terrori dhe dhuna shtetërore serbe-malazeze kundër lëvizjes shqiptare në Sanxhak dhe Kosovë  gjatë viteve të 20 dhe 30-ta të shekullit të kaluar

Albanian_refugees_of_the_Balkan_Wars_heading_to_Turkey

Mbretëria Serbe-Kroate-Sllovene gjatë sundimit të saj, si qëllim të parë dhe të fundit kishte ndërrimin e strukturën etnike në trojet shqiptare. Për të arritur këto synime dhe për të pasur mbështetje formale juridike kundrejt opinionit të huaj, ajo nxori edhe legjislacionin agraro-kolonizues. Duke shfrytëzuar “Ligjin mbi mbrojtjen e shtetit”, në hullinë e sulmeve kundër Xhemijetit autoritete serbe burgosën tipografët e gazetës “HAK” dhe më pas e ndaluan zyrtarisht gazetën, duke akuzuar se botonte informata që cenonin autoritet serbe. Sa i përket Sanxhakut, pjesa e tij e ndodhur në Mal të Zi, kishte pësuar shumë keq, në krahasim me atë të Serbisë. Masakra në Shahoviq, Pavino Pole, Vranesh dhe fshatrat përreth, ishte krimi më i madh kundër popullsisë të përkatësisë myslimane gjatë kohës së paqes në Mbretërinë SKS. Për këto rrethana të vështira, gazeta “Hak” shkruan se “shumë vëllezër shqiptar u mbuluan me tokë, ndërsa shumë të tjerë u shpërndanë andej e këndej në gjendje fare të keqe”. Në këto rrethana Bajram Curri dhe Hasan Prishtina arritën të protestojnë në shtator të viti 1924, pranë Lidhjes së Kombeve në Gjenevë.

Shkruan : Ismet Azizi

Gjurmë Shqiptare – Si po zhduken shqiptarët e Tivarit…?! video

Mari Tivar

Si po deformohet historia e Tivarit ? Çfarë fshehin autoritetet malazeze? Si u zëvendësuan objektet e kultit? Përse Gjergj Kastrioti e rrethoi Tivarin? Ku ndodhet simboli i Balshajve? Si jetojnë sot shqiptarët e asimiluar? Ndiqni të plotë dokumentarin e gazetarit Marin Mema.

 

Nxënësit nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja sot në Kosovë

received_1729233003786818

Zyra e Koordinatorit Nacional për Kulturë, Rini dhe Sport në Qeverinë e Kosovës, sot ka organizuar eskursion për nxënësit e shkollave të mesme të Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit.

MESAZHI I PERËNDIMIT PËR SERBINË: NËSE NISENI NË KOSOVË, DO TË KENI LUFTË!

nato

Beogradi ka marrë një paralajmërim të qartë të Perëndimit se në rast të tentimit të hyrjes në Kosovë do të ketë punë me forcat ushtarake ndërkombëtare.