Daily Archives: 5 Shkurt, 2019

Përfshirja e Sanxhakut në Luftën e Dytë Botërore!

unnamed (1)

Diskriminim kishte arritur deri në ato përmasa, sa që  ishte krijuar bindja se cilido pushtues që do të vije, nuk mund të t’ishte më i egër se ai serb, apo siç thuhej  “le të vijë edhe dreqi i mallkuar, do të jetë më i mirë se ky që është!”

Sanxhaku kërkon bashkim me Kosovën

uglanin

Në një intervistë për “Bota Sot”, kryetari i Këshillit Kombëtarë të Boshnjakëve në Sanxhak Dr. Sulejman Ugljaninka folur gjatë për gjendjen e boshnjakëve në Sanxhak, për shqiptarët dhe kushtet me të cilat jetojnë ata në Sanxhak, për raportet e liderëve atje me Beogradin por edhe me Prishtinën, për dallimet apo të përbashkëtat mes shqiptarëve dhe boshnjakëve, ku ndër të tjera tha se, në Sanxhak, jo rrallë dëgjon idivid por edhe familje që thonë “këtë vikend do të shkoj ta pushoj shpirtin në Kosovë”, ka thënë ndër të tjera kryetari Ugljanin.

Qyteti i Novi Pazarit ku ka udhëtuar gazetari jonë për ta realizuar këtë intervistë, gjendet jo larg prej qyetit të Mitrovice dhe përcjell me shumë pozitivitet rrugën deri atje. Për të shkuar atje, kalon kah liqeni i bukur i Ujmanit, në kufi takon policë të cilët nga ana e serbisë vijnë shumica pikërishtë nga Sanxhaku.