Daily Archives: 11 Shkurt, 2019

Me Akademi solemne shënohet 100 vjetori i themelimit të organizatës ‘Xhemijet’

1

 

Organizuar nën patronatin e Presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, është shënuar sot, 100 vjetori i themelimit të organizatës “Xhemijet” (Bashkimi), e cila në mese dy luftërave botërore përfaqësonte interesat shqiptarëve që mbetën në ish- mbretërinë Serbo- Kroato- Sllovene, e më vonë, Jugosllave, pas mbarimit të Luftës së Parë Botërore, bashkë me popullsinë e Sanxhakut, dhe popullsinë myslimane të Maqedonisë.