Daily Archives: 22 Prill, 2019

Ulemaja e Plavës dhe Gucisë shembull i mirë se si duhet ti shërbehet popullit dhe fesë ( 1878- 1920)

nuridin_ahmeti1519148442

Historia ka përmendur, ka studiuar dhe ka përkujtuar me shumë nderim shumë nga figurat historike, të cilat qëndruan stoike në shumë ngjarje me rëndësi në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare, por jo shumë është folur edhe për figura që qëndruan dhe kontribuuan në këto ngjarje madhore për historinë tonë kombëtare. Në këto ngjarje ndoshta ekzistonte edhe ndonjë moment shpirtëror, i cili lidhet me figurat e parisë fetare të kohës. Ishin edhe ata që ditën të qëndronin pranë shumë figurave të mëdha intelektuale dhe luftëtarëve të kohës.

“Golgotha Shqiptare” Serbët vranë 500 000 shqiptarë

albaniens-golgotha-golgota-shqiptare-leo-freundlich-1913

“Golgotha Shqiptare”Si u gjet libri i holokaustit. Serbët vranë 500 000 shqiptarë – Mbi 250 mijë shqiptarë të masakruar vetëm në veriun etnik të Shqipërisë në vjeshtën e vitit 1912.