Daily Archives: 6 Gusht, 2020

Robert Elsie: Disa mendime për traditat epike shqiptare dhe boshnjake

3500

 

Parë nga një këndvështrim i huaj, eposi shqiptar është produkt i një kulture shumë pak të njohur
dhe një gjuhe të vështirë dhe të studiuar shumë rrallë. Si i tillë, ky epos ka mbetur nën hijen e
eposit serbokroat, apo më mirë të themi të atij mysliman boshnjak, me të cilin, pa diskutim, ka
afërsi.

EDHE PSE NË RRETHANA PANDEMIE DHE ME KUFIZIME NDËRSHTETËRORE, MJETET SHKOLLORE ARRITËN NË SH.F. „DACAJ“, TË ROZHAJËS

Maxhun-123

Biblioteka Popullore Shqiptare “Akademik Mark Krasniqi”, në Pilsting të Bavarisë së Poshtme, që nga themelimi saj, në tetor të 2015-tës, përveq furnizimit me libra për lexuesit, punën e saj e ka orientuar edhe në tri drejtime të tjera; organizimin e takimeve të nxënësve me krijuesit, grumbullimin dhe shpërndarjen e mjeteve shkollore, për nxënësit në atdhe, që dergohen si dhuratë, me moton “Bashkatdhetarët mendojnë për nxënësit në atdhe”, si dhe mbajtjet e përvjetorëve të bibliotekës dhe shenimin e Ditëlindjës së Akademik Mark Krasniqit.