Shoqata “ Sali Çekaj” :  Ejani dhe bëhuni pjese e kontributit dhe vlerave Kombëtare!

Turnir

 

Shoqata “Sali Çekaj” me aktivitete kulturore e sportive  përkrah shqiptarët në Sanxhakun e Pazart të Ri

Diaspora shqiptare po dëshmohet se është shtylla kryesore e zhvillimit dhe forcimit të kombit. Përveç përkrahjes morale që ka shoqata “Kosova për Sanxhakun”, pas tre viteve nga themelimi nuk po mungon as përkrahja materiale.

Shoqata “ Kosova për Sanxhakun” e themeluar pak më tepër se tre vite, e cila ka për qëllim kultivimit dhe ruajtjen e identitetit, por, edhe mbrojtjen e të drejtave të shqiptarëve në Sanxhakun e Pazarit të Ri po shënon suksese të jashtëzakonshme në sensibilizimin e opinion kombëtar dhe ndërkombëtar.

Përkrahja morale ka rezultuar që mos të mungoj edhe përkrahja materiale. Së paku shoqata po i shijon edhe përkrahjet e para materiale. Edhe pse simbolikisht ka pas përkrahje nga institucionet e Republikës së Kosovës, ato deri më tani ishin shumë të vogla, duke u bazuar me angazhimin dhe aktivitet që i zhvillon kjo shoqatë.

 

Osman Ferizi

Falë të arriturave të teknologjisë informative dhe rrjeteve sociale në botë edhe tek ne ka rezultuar që veprimtarëve të shoqatës u është mundësuar që ta njoftoj opinion vendor dhe ndërkombëtar me qëllimet dhe objektivat e saj. Këtë më së miri e ka vërejtur mërgata jonë në botë. Muaj më parë, rezultat i një kontakti të realizuar në Pejë me iniciativë të përfaqësueses së shoqatës në Zvicërr zonjës Mirsada Vranja u realizua një takim me zotin Osman Ferizi, kryetar i shoqatës kulturore “ Sali Çekaj” në Gjermani, të cilin takim nga shoqata mori pjesë kryetari Ismet Azizi dhe anëtari i kryesisë prof. Dr, Mazllum Baraliu. Si rezultat i këtij takimi doli të jetë premtimi për përkrahjen e kësaj shoqatë për realizimin e projekteve që i ka në plan t’i realizoj në të ardhmen.

Nuk kaloi shumë kohë erdhi njoftimi për mbajtjen e turnirit të futbollit në Gjermani, nga i cili aktivitet, mjetet e grumbulluara do t’i dedikohen shoqatës “Kosova për Sanxhakun” për realizimin e projekteve të cilat kanë për qëllim përkrahjen e shqiptarëve të Sanxhakut, në forma të ndryshme.

Në njoftimin nga shoqata kulturore “Sali Çekaj” me seli në Pfaffenhofen të Gjermanisë të cilën e udhëheqë Osman Ferizi njofton:

Aksion financiare për shqiptarët në Sanxhak!

Aksion financiare për Shqiptaret ne Sanxhak për përkrahjen e projekteve për shkollim, kulture dhe simpoziume qe të ndikojnë në ndërprerjen e asimilimit të tyre dhe te kthehen ne Identitet dhe rrënjëve të tyre kombëtare.

Nga Shoqata “Sali Çekaj” janë të bindur në sukses dhe se siç thonë: do ia dalim faqebardhë ashtu siç kemi bërë me realizimin e projekteve për ngritjen e Shtatores së Shën TEREZES, Kompleksin Memorial Dr. I. RUGOVA në Malaj të Rugovës, ndërtimin e disa shtëpive për ish ushtarët e Betejës së Koshares”

Bartëse i mjeteve: Albanisch-Deutscher Kultur „Sali Çekaj“

Iban:DE59 7215 1650 0009 1474 89

BIC: BYLADEM1PAF. St.nr.124/107/00814.

Çdo cent i juaj për këtë qellim human dhe Kombëtar do te publikohet!

Më 07.07.2019 mbahet Turnir Humanitare për Sanxhakun, ku gjithashtu do të kremtohet festat e 2 Korrikut e vitit 1990.

Zoti ju bekoftë!