Komiteti i Bashkimit Evropian për Sanxhak është gjithnjë e më i domosdoshëm

enis-imamovic-2-640x330-640x330

 

Lidhur me sulmin e fundit të Qeverisë së Republikës së Serbisë ndaj  institucioneve nacionale boshnjake dhe në institucioneve me  rëndësie të veçantë për boshnjakët në Sanxhak, duke pezulluar demokracinë dhe vendosjen e  pushtetit autoritar  “okupues”, deputeti i Partisë së Aksionit Demokratik( SDA) të  Sanxhakut  Enis Imamoviq u dërgoi  letër zyrtarëve të BE, në të cilën  ndër të tjera tha:

“Kulmi i paligjshmërisë dhe presionit ndodhi pikërisht sot kur me vendim të Ministrisë së Arsimit caktoi me forcë dhe në mënyrë të paligjshme   Këshillin e përkohshëm të shkollës,  në të cilin u emëruan të gjithë zyrtarët dhe “ skifterët” e  partisë së regjimit pushtetar.

Pas bisedimeve tona  të fundit në Parlamentin e Serbisë, situata dhe pozita e boshnjakëve në Sanxhak është përkeqësuar edhe më tej, dhe ky rast vetëm dëshmon se armiqësia e autoriteteve serbe ndaj Sanxhakut është e pranishme dhe po zgjerohet vazhdimisht në të gjitha fushat.

Do të dëshiroja t’ju kujtoja se në atëherë,   ia përcolla delegacionit të Bashkimit Evropian  kërkesën për krijimin e  Komiteti të BE për Sanxhakun, dhe për këtë apeloj tek ju  që t’i kushtoni vëmendje të veçantë kësaj çështjeje “, thuhet në fund të komunikatës të lëshuar për medie nga Partia e Aksionit Demokrati, lider i së cilës është dr. Sulejman Uglanin.

Imamović_1000x0

Komitet Evropske unije za Sandžak je sve više neophodan

Saopštenja  01 Apr 2020

Povodom najnovijih nasrtaja Vlade Republike Srbije na bošnjačke nacionalne institucije i ustanove od posebnog značaja za Bošnjake u Sandžaku, suspendovanja demokratije i uspostavljanja autoritarne “okupacione” vlasti, narodni poslanik SDA Sandzaka Enis Imamović, uputio je pismo zvaničnicima EU u kojem se pored ostalog kaže:

“Vrhunac bezakonja i pritisaka se dogodio upravo danas kada je odlukom Ministarstva prosvete nasilno i nezakonito imenovan privremeni školski odbor u kome su svi imenovani funkcioneri i partijski jastrebovi iz stranke vladajućeg režima.

Nakon našeg posljednjeg razgovora u Parlamentu Srbije stanje i položaj Bošnjaka u Sandžaku se dodatno pogoršao, a ovaj slučaj samo dokazuje da je neprijateljski odnos srpskih državnih organa prema Sandžaku prisutan i da se konstantno širi na svim poljima.

Želim da Vas podsjetim da sam tada, delegaciji Evropske unije, prenio zahtjev za uspostavljanje Komiteta EU za Sandžak i zato apelujem na Vas da posebnu pažnju posvetite tom pitanju”.