Monthly Archives: Tetor 2015

U themelua shoqata “Kosova për Sanxhakun”

1a

Në Prishtinë themelohet Shoqata Jo-qeveritare‘Kosova për Sanxhakun’. Bëhet fjalë për një nismë që buron prej vullnetit tëmirë për bashkimin kulturor dhe shpirtëror të trevës së Sanxhakut me Kosovën,duke u bazuar në historinë e përbashkët etnike.

Për herë të parë nga luftërat jugosllave aktualizohet çështja e autonomisë së Sanxhakut

Arsa

 

Këshilli Kombëtar Boshnjak në gusht të këtij viti, ka miratuar vendimin i cili ditët 25, 26 dhe 27 tetor i shpallë ditët e vetëvendosjes, për të nderuar referendumin për autonominë e Sanxhakut, i mbajtur nga 25 deri më 27 tetor 1991.

Pazari i Ri

SAMSUNG DIGIMAX A503

 

Pazari i Ri (Tregu i Ri, Jeni Pazar, Novi Pazar) është qendra e Sanxhakut ,  nuk dihet saktësisht se kur është themeluar, por konsiderohet se është themeluar në vitin 1456 nga Isa-beu, menjëherë pasi osmanët morën qytetin e vjetër të quajtur Ras.