Daily Archives: 21 Dhjetor, 2015

“Autonomia e Sanxhakut nuk e rrezikon as Serbinë dhe as Malin e Zi”

zukorlic01rasfoto-emil-conkic_f

Boshnjakët e Sanxhakut nuk duan që autonominë rajonale ta realizojnë duke rrezikuar Serbinë ose Malin e Zi, thotë myftiu i Sanxhakut Muamer Zukorliq.
Ai ka theksuar se është e domosdoshme që të pranohet fakti se Mali i Zi është i shtet i pavarur, dhe se, parimi i tij për Sanxhakun si rajon dhe tërësi e pandashme nuk e zvogëlon shtetësinë e tij.

Nokshiqi, Normandia e shqiptarëve

Nokshiqi

Fshati Nokshiq e ka marrë emrin nga Noka, themeluesi i Nokshiqit. Në periudhën antike ky fshat është banuar nga banoret ilir të fisit Labeat. Banorët vendas që nga antika kanë qënë Ilir. Marrëveshja e Shën Stefanit, e mbajtur me 3 mars 1879, e cila ishte një marreveshje në mes Turqisë dhe Rusisë, shënoj me ndarjen e interesave të përbashketa në mes të këtyre dy fuqive të mëdha.