Daily Archives: 30 Dhjetor, 2015

Arminka Heliq, gruaja që po e tmerron Serbinë

arminka-heliq-gruaja-q-euml-po-e-tmerron-serbin-euml_hd

Baronesha me prejardhje boshnjake dhe njëra nga shtatë baroneshat e vetme në Dhomës e Lordëve, po konsiderohet si iniciatore e Rezolutës për gjenocidin e Srebrenicës, e cila pritet të sillet për votim në KS të OKB-së, së shpejti.

Kryetari i Meshihatit pranoi delegacionin e Dijanetit

SONY DSC

Novi Pazar-Kryetari i Meshihatit të Bashkësisë Islame në Serbi myftiu Dr.Mevlud ef Dudiq, pranoi në takim ndihmësin Presidentit të Dijanetit për Çështjet Fetare të Republikës së Turqisë Dr. Hasan Qamil Yilmaz me delegacionin.

Dy vendime ”për shpërnguljen e suksesshme të shqiptarëve”

Shqiptar të ikur nga ushtria serbe në Selanik (pushojnë)

Migrimi i shqiptarëve në drejtim të Turqisë përkon me dobësimin dhe rënien e Perandorisë Osmane dhe në një mënyrë përfaqëson “evakuimin” nga territoret e humbura. Në anën tjetër, motivet të cilat nxitën shpërnguljen, ishin fetare, politike, ekonomike dhe ekzistenciale. Ishte proces ballkanik në një shkallë të madhe (Greqi, Rumani, Bullgari, Jugosllavi), në të cilin hynte interesi i përbashkët i vendeve të Ballkanit dhe Turqisë. Jugosllavia u përpoq në këtë mënyrë të zgjidhë problemin me shqiptarët dhe të fitoj toka për kolonizim, ndërsa Turqia “me element të përshtatshëm” t’i populloj pjesët e boshatisura të vendit nga i cili ishin dëbuar më parë kurdët, armenët dhe grekët.