Daily Archives: 7 Janar, 2016

Plava dhe Gucia, Nëna e Madhe e Alpeve Shqiptare

plava-dhe-gucia2 (1)

Etnografi – Lugina e Plavë-Gucisë, një bukuri përrallore, e strukur atje ku “miza bren hekurin”, në këtë shekull duket e braktisur dhe e ndrojtur nga stuhitë e historisë, të cilat në të kaluarën asnjëherë s’e kursyen.

 

Dëshmitë e terrorit serb mbi shqiptarët e Peshterit (II)

Uglla

 

Latif  Hukiq-i(1974) nga Uglla “me 9 Dhjetorë 1993, rreth orës 16, kanë ardhur me “Nivë të bardhë“ para shtëpisë sime Mile Nediq dhe Dragan Paunoviq.