Daily Archives: 9 Janar, 2016

Dragisha Lapçeviq, për çështjen shqiptare

Dragisa_Lapcevic

“Në vitin 1806 në bedemet e Beogradit janë dëgjuar britmat e vërsuljes në gjuhën shqipe. Në historinë e Shumadisë, dhe në revolucionin e saj, ne gjejmë njerëz që janë revolucionarë shumë të zgjuar dhe me origjinë shqiptare”.

 

Dëshmitë e terrorit serb mbi shqiptarët e Peshterrit (III)

pester

 

Sabit Bibiq-i (1936) nga Uglla “Me 8 dhjetor të vitit 1993 rreth orës 15 e 15 para shtëpisë sime erdhi një veturë e MPB-së të Sërbisë nga Sjenica”.