Daily Archives: 16 Janar, 2016

Sanxhak: Përveç ndryshimit të mbiemrave, fillon edhe ai i emërtimit të shkollave

npazar_620x0

 

Se në Sanxhak po krijohen rrethana të reja, tregon fakti se sanxhaklinjtë  gjithnjë e më shpesh po dalin me kërkesa të reja për ta ndryshuar gjendjen e cila i ka përcjellë për 70 vite me radhë.Pas më tepër se 70 vite  vjen koha  që  një shkollë fillore  e paralagjës së  Pazarit të Ri,  Sellakovci  përfundimisht ta  emëroj , gjegjësisht të ndryshoj e mrin nga “Selakovac”  dhe të merr emrin e poetit  “Avdo Mexhedoviq “.