Daily Archives: 3 Shkurt, 2016

Truezë shkencore:“ Aqif Blyta dhe mbrojtja e Pazarit të Ri”

ushtaret e Aqifit

 

Me iniciativën e Organizatës  “ Kosova për Sanxhakun”, për herë të parë në bashkëpunim me strukturat dhe intelektuët e Gjakovës, organizohet Truezë shkencore kushtuar, intelektualit, humanistit, ushtarakut, politikanit Aqif Blyta, njeriut i cili është më i merituari që arrtiti ta mbrojë popullatën e Pazarit t Ri nga shfarrosja çetnike.

Me rastin e 70-vjetorit të pushkatimit të Mulla Ilazit: Heronjtë nuk duhet harruar

me-rastin-e-70-vjetorit-t-euml-pushkatimit-t-euml-mulla-ilazit-heronjt-euml-nuk-duhet-harruar_hd (1)

Shkrim që ka të bëjë me rastin e 70-vjetorit të pushkatimit të heroit kombëtar, Mulla Ilaz Spahija – Broja. Për këtë figurë kombëtare, të dielën, më 7 shkurt 2016, do të bëhet zbulimi i pllakës përkujtimore në Xhaminë e Brojës në Drenicë.