Daily Archives: 29 Shkurt, 2016

Asimilimi i shqiptarëve në Rozhajë humbja e gjuhës shqipe e identitetit

ali daci pres

 

Kush është dhe nga është Ali Daçi ?
Kam lindur në fshatin Dacaj, Malësia e Rozhajës, më 3 dhjetor 1959. Në radhë qesh i treti fëmijë i prindërve Nezir Ajdin Daci dhe Begie Hysen Nilçi. Nëna ime është nga Shtupeqi i Madh, katund ky në krahinën e Rugovës. Pas meje prinderit e mi patën edhe 6 vajza dhe një djalë. Që të gjithë shëndosh dhe mirë deri në dtën e sotme. Meqë babai im ishte i pa punë, ne fëmijët më goxha vështirësi arritëm t’i bëhemi atij krah pune. Kushtet jetësore qenë të tilla, saqë duheshin mjaft sakrifica për të rritur, edukuar dhe arsimuar dhjetë fëmijë. Mëgjithatë prindërit e mi ia dolën .