Daily Archives: 5 Maj, 2016

Sanxhaku –rajon ndërkufitar evropian

Sandžak_Region_

 

Kufijtë e Sanxhakut janë konfirmuar gjatë gjithë historisë me  vendimin e Kongresit të Berlinit në vitin 1878, sipas Konventës së Stambollit të vitit 1879. Sanxhaku ishte krahinë autonome dhe autonomia e saj u hoq në vitin 1945. Sanxhaku është  ndarë ndërmjet Serbisë dhe Malit të Zi. Pjesa e saj veriore është marrë (në jugperëndim), Serbinë dhe në jug (veriut) Mali i Zi.