Daily Archives: 13 Maj, 2016

Foto e rrallë dhe e papublikuar deri tani e Nexhip Bej Dragës

Varrimi i N Drages

 

NË VITET E MËPASTAJME, INFLUENCA E NEXHIP DRAGËS, KA FILLUAR TË RRITET JO VETËM NË KALOSHIN E ROZHAJËS, POR DERI NË PEJË. MANDEJ NË VITET E PARA TË SHEKULLIT TË NJËZETË, KËTË BIR TË DRAGAJVE E SHOHIM EDHE NË FUNSIONIN E KAJMEKANIT TË PEJËS. E RËNDËSISHME ËSHTË TË THUHET PËR NEXHIP DRAGËN, SE GJATË KËTYRE VITEVE SI KAJMEKAM, AI U PËRPOQ TË „ZBUSE“ SADOPAK MASAT E RREPTA TË PORTËS SË LARTË NDAJ EKONOMISË FSHATARE DHE ASAJ TË QYTETIT, POR KURDOHERË PA HEQUR DORË PREJ LIGJEVE. EDHE PSE MUND TË PARASHIHTE DOBINË E REVOLTAVE MASIVE, NEXHIP DRAGA BËNTE ÇMOS NË RRETHET E PATRIOTËVE SHQIPTARË, QË ATO TË MOS NDIZESHIN NGASE MUND TË FIKESHIN SI ATO METEORET. PËRNDRYSHE KËSAJ NË VETËDIJEN E BIRIT TË DRAGAJVE, RRINTE I ZGJUAR MENDIMI PËR DIMENSIONET E VËRTETA SHPIRTËRORE TË NJË KRYENGRITJEJE E CILA DO TË MUND TË PËRFSHINTE KREJT VILAJETET SHQIPTARE