Daily Archives: 9 Gusht, 2016

INTERVISTE E POETIT DHE AKADEMIKUT ESAD MEKULI, DHËNË GAZETËS STUDENTORE “BOTA E RE”,

Esad Mekuli ne bisene me ekipin e BOTES SE RE (2)
INTERVISTE E POETIT DHE AKADEMIKUT ESAD MEKULI, DHËNË GAZETËS
STUDENTORE “BOTA E RE”, ME 15.06.1983, TE CILËN E ZHVILLUAN HAZBI GASHI
DHE TAHIR DESKU.

Qeveria e re serbe : përzierje interesash klienteliste dhe loje politike

serbian-government-600x329

 

 

Aleksandër Vuçiq nuk ka rezistuar, ashtu siç pritnin qarqet liberale në Serbi apo kancelaritë perëndimore, afër vetes Lajiqin për të pas nën kontrollë Sanxhakun, ndërsa  Daçiqin dhe Antiqin prorus, për t”i mbajt lidhjet me Rusinë.

Serbizimit i besimtarëve mysliman përmes sistemit shkollor

Ismet Azizi

Si erdhi deri te hapja e shkollës serbe, në të cilën emri “Medrese” në mënyrë më djallëzore përdoret për mashtrimin e popujve joserbë, mbi të gjitha shqiptarëve jashtë Kosovës së sotme?