Daily Archives: 12 Gusht, 2016

Sanxhaku mbrohet nga shfarosja serbo-çetnike

Bihorasit duke kuvenduar

 

Të dhënat burimore flasin qartë se forcat serbo-malazeze çetnike të përkrahura me logjistikë dhe me armë nga ushtria italiane, shkatërruan për tokë 82 fshatra në Krahinën e Bihorit në Sanxhak, më 5 – 6 janar të vitit 1943. Këto forca çetnike serbo-malazeze i ka udhëhequr krimineli i njohur Pavle Gjurishiq. Gjatë luftës se dytë Botërore është bërë gjenocid ndaj shqiptareve apo boshnjak në krahinën e Bihorit.

ZUKORLIQ E FERHATOVIQ NUK U BETUAN PËR RUAJTJEN E KOSOVËS NË KUADËR TË REPUBLIKËS SË SERBISË !

zukorlic-nasufovic-660x330

Parlamenti serb votoi qeverinë e re të Republikës të Serbisë. Propozimi Mandati i Aleksandar Vuçiqit është votuar nga 163 persona në mesin e tyre është votuar edhe nga Shqiptari i vetëm në Parlamentin e Serbisë deputeti popullor  Fatmir Hasani, ndërsa 62 ishin kundër, dhe nuk ka pasur asnjë abstenime.