Daily Archives: 13 Gusht, 2016

FERRAJT VALËVISIN SËRISH FLAMURIN KOMBËTAR MBI VARRIN E JAKUP FERRIT

ferrajt 1

Sa hera qe përmendet Plavë Gucia mendja te shkon të te mëdhenjtë e kësaj Krahine kreshnikesh, si Ali Pashe Gucisë e Jakup Ferrit te cilët me angazhimin e tyre kombëtar u bën pjesë e historisë së lavdishme te atdheut. Pushtimet dhe okupimet bën te vetën dhe lan gjurmë te rënde në fatet e kësaj treve shqiptare, Përndjekjet, asimilimi dhe migrimet e dhunshme bën te veten qe sot Plave Gucia te ketë një pamje tjetër.