Daily Archives: 16 Gusht, 2016

Sheshi i Rozhajës më në fund emërtohet “Sheshi Mulla Jakup Ef. Kardoviq”

Mula_Jakup-ef_Kardovic45

Njëmbëdhjetë vjet më parë, në prag të mbajtjes së lojrave  të 41 të Sanxhakut në Rozhajë, është ndërtuar sheshi në qendër të qytetit. Propozimi i vetëm për emërtimin e sheshit ka rrjedhë nga  Bashkësia Demokratike Boshnjake, mbas përfundimit të simpoziumit shkencor “Mulla Jakup Kadroviq”. Të enjten, 24 dhjetor 2015, në seancën e Kuvendit të Komunës së Rozhajës, më në fund do të gjendet në rend dite dhe të mirret një vendim në lidhje me emrin e   shesh të qytetit . Në agjendën  e Kuvendit me iniciativën e Bashkësisë Demokratike Boshnjake (BDB në Mal të Zi), do të futet propozimi që Sheshi të emërohet  “Trgt Mula Jakup ef. Kardović ” (“ Sheshi I Mulla Jakup Kadroviqit”).

Bosnja dhe Hercegovina  në  panik! Armatosen ushtarët e  RS, kazerma Kozara riparon tanket, qytetarët   këshillohen që të jenë të kujdesshëm!

kozara

 

 

“Deri më tani, asnjë stacion policor nuk ka reaguar , ndërsa  i vetmi person i cili është prononcuar   për këtë çështje  është nënkryetari i  Republikës  Serbe   Ramiz Salkiç . Ai gjithashtu konfirmoi se serbët po në fshehtësi po armatosen  …