Numri dy i Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka përcjellë mesazhe të qarta për Kosovën, pas takimeve me zyrtarët më të lartë të vendit. Në një konferencë të përbashkët, pas takimit me Presidentin Thaçi, Zv/Presidenti i SHBA-ve ka qenë i qartë për punët që duhet kryer sa më parë: Demarkacioni, Asociacioni dhe lufta kundër kancerit të shoqërisë – korrupsionit dhe krimit të organizuar.