Daily Archives: 5 Shtator, 2016

Islami: Presheva nuk u këmbye me Leposaviqin

hivzi

Kryetari i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, Hivzi Islami, ka reaguar ndaj një deklarate të profesorit të drejtës ndërkombëtare, Enver Hasani, se Presheva është këmbyer si territor me Leposaviqin. Këtë e ka mohuar Islami, i cili jep më poshtë disa të dhëna për komunën me shumicë shqiptare në Serbi përmes një shkrimi autorial.

Nuk harrohen krimet ndaj boshnjakëve dhe shqiptarëve!

haxhet 2016

 

U shënua  4 shtatori, dita e dëshmorëve të Pazarit të Ri – sanxhaklinjët nuk i harruan paraardhësit e tyre, viktimat e pafajshme të ekzekutuar nga komunistët serbë në Haxhet të Pazarit të Ri. Pas lutjes  së drekës ( namazit të drekës) të tubuarit nga sheshi Gazi Isa-beut marshuan drejt Haxhetit, vendit të krimit të disa mijëra sanxhaklinjëve.