Daily Archives: 25 Shtator, 2016

Referendumi i Milorad Dodikut është vazhdim i krimit të Serbisë

vv

 

 

Lëvizja VETËVENDOSJE! i bashkohet zërave që e kundërshtojnë fuqishëm referendumin jolegjitim që planifikohet të mbahet në datën 25 shtator nga Milorad Dodiku, Presidenti i “Republika Srpska” në Bosnjë dhe Hercegovinë. “Republika Srpska”, sipas vetë gjykimeve që kanë ndodhur në Tribunalin e Hagës, është një entitet politik i ndërtuar mbi gjenocidin ndaj boshnjakëve. Nuk mund të pretendohet asnjë mbrojte e vlerave të demokracisë përmes mbajtjes së referendumit në një vend ku janë shfarosur njerëzit prej atyre që sot po e organizojnë këtë referendum. Ky referendum që ka si gurthemel krimin ndaj njerëzimit është zgjatim i këtij krimi në Bosnjë e Hercegovinë.

Shesheli para 25 viteve tregonte se si t’iu pamundësohet jeta shqiptarëve në Kosovë (Video)

seselj3-780x439

Në një intervistë të liderit të radikalëve serbë Vojisllav Sheshel të vitit 1991 për mediet serbe, ai jepte ide se si t’u bëhet e pamundshme shqiptarëve jeta në Kosovë.