Daily Archives: 1 Tetor, 2016

Jakup Ferri

jakup

 

Jakup Ferri, i biri i Ferr Durit, u lind në vitin 1832 në Plavë, në veri të Bjeshkëve të Nemura buzë Liqenit të Plavës prej të cilit buron lumi Lim, që në atë kohë ishte pjesë e Shqipërisë nën sundimin e Perandorisë Osmane, sot e Malit të Zi. Për shkak të pozitës së vetë gjeografike dhe rëndësisë strategjike Plava njihej si “mburojë e Rrafshit të Dukagjinit” e madje edhe e tërë shqiptarisë.

Të izoluar dhe pa të drejtë fjale!

tajna-policija-srbije-sbpok

 

Si veprohet me shqiptarët e Kosovës ndaj të cilëve në bazë të listave të fshehta, ekzistojnë akuza për terrorizëm, ose për krime lufte, që arrestohen nga policia sekrete serbe?, në profilin etij në facebok shkruan ish  gazetari Bojan Bozhoviq.