Daily Archives: 6 Dhjetor, 2016

Presidenti e nderon postmortum me Medalje Esad Mekulin në 100 vjetorin e lindjes

esad-mekuli-dekorohet

Akademia e Shkencës dhe Arteve e Kosovës e ka organizuar një tryezë shkencore për nder të 100 vjetorit të lindjes së shkrimtarit dhe kryetarit të parë të Akademisë, Esad Mekuli.

TAKIM EMOCIONUES ME SHQIPTARËT BOSHNJAKFOLËS

avni-rudaku

Me shkas vizitën kulturore në Plavë, Guci dhe Rozhajë

Shumë këngëtarë, akademikë, piktorë, politikanë, regjisorë kosovarë që kanë krijuar një karrierë të njohur për publikun e gjerë shqiptar, vijnë nga Malësia e Madhe, apo nga ato treva të lëna tashmë mbi një shekull nën sovranitetin territorial të Malit të Zi.