Daily Archives: 10 Dhjetor, 2016

Tatëpjeta e Rasim Ljajiqit?

ljajljajic-vucic-zukorlic-660x330

Rasim Lajiq, partneri shumëvjeçar i kryeministrit serb Vuçiq, nga frika e ngritjes politike të myftiut Zukorliq, për herë të parë  në mosmarrëveshje me Vuçiqin. Se Rasim Lajiqit  do t’i prishet rahatia disavjeçare, u pa që nga momenti kur Myftiu Zukorliq  lëshoi postin e të parit të Bashkësisë Islame në Serbi dhe u kandidua për deputet në parlamentin serb, të cilin mandat e fitoi edhe nga votues tjerë  të shumtë  jashtë Sanxhakut.

 

MYFTIU ZUKORLIQ: SANXHAKU NUK E HARRON SHABAN POLLUZHËN !

Boshnjakët kanë lidhje historike me shqiptarët e Kosovës, sepse kemi qenë, si të thuash, të dërguar apo orientuar njëri te tjetri. Në shumë raste kur kemi qenë të rrezikuar nga çetnikët, shqiptarët gjithmonë na kanë dalë në ndihmë. Kurrë nuk i kemi harruar Shaban Polluzhën dhe luftëtarët e tij nga Drenica, të cilët erdhën këtu dhe na ndihmuan të mbrohemi, thuhet në intervistën për “Epoka e Re”.